24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle  Süleymanpaşa Kültür Merkezi’nde kutlama programı düzenlendi.   Programa Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra  Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Vali Yardımcıları Tayyar Şaşmaz, Abdullah Kalkan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Vekili Haşim Göksel, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan,il protokolü ve vatandaşlar katıldı.   Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından aday öğretmenler adına konuşan Gülçin Vatansever’in konuşmasıyla başladı.   Program, emekli öğretmen Muammer Okumuş’un konuşmasıyla devam etti.   Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.   Programda bir konuşma yapan Vali Aziz Yıldırım:   Ulu Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında Millet Mektepleri’ne Başöğretmen olduğu günü, öğretmenler günü olarak kutluyoruz. Bütün öğretmenlerimizin bu güzel ve özel gününü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.       Öğretmenlik gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Dolayısıyla her çeşit mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da öğretmenlik sayesinde olmaktadır. Onun için sizler toplumun bütün kesimlerine yol gösteren birer öndersiniz. Her bireyin yetişmesinde büyük rol üstlenilen, ilim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyip, onları geleceğe hazırlama konusunda her türlü fedakarlığı da gösteren sizlersiniz.    Öğretmenlere en kıymetli varlığımız olan çocuklarımızı emanet ediyoruz. Çocuklarımızla beraber aslında onlara geleceğimizi de emanet etmiş oluyoruz. Bundan dolayı öğretmenlik mesleğinin kutsallığına ilişkin herhalde çok söz söylemeye gerek yok.    Atatürk ilke ve inkılaplarına içten bağlı, özverili, çevresine güvenen inanç veren, insan ve yurt sevgisiyle dopdolu bir kişi olarak tarif edilebilecek öğretmenlere cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ;”Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” diyerek hem büyük sorumluluklar yüklemiş, hem de öğretmenlerimizin değerini anlatmıştır.   Değerli Öğretmenler, Sevgili Konuklar    Büyük Önder Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak istiyorsak bilginin önemini kavramak zorundayız. Bilgiyi üretip, çağı yönlendirenler ve onu en iyi kullananlar gelişmiş toplumlardır.   Artık çağımız bilgi çağıdır, bilginin oluştuğu ve mayalandığı yerler ise eğitim kurumlarıdır. Bilginin kaynağı ise siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Eğer ülkemiz muasır medeniyetler seviyesine çıkacaksa bu sizlerin üstün gayretlerinizle ve Atatürk’ün ifadesiyle “Aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller” sayesinde olacaktır.   Bugünün çağdaş eğitiminde, bildiklerimizi tekrar eden eğitim, öğretim anlayışının yerine, bilgiyi kökleriyle kavrayan, öğrenmeyi öğrenen, düşünmeyi, bağımsız karar verebilmeyi ve bilgiyi üretim süreçlerine aktarmayı öğreten bir eğitim metodu uygulanmaktadır. Bu eğitim metodunu hakkıyla kullanıp düşünen, sorgulayan, araştıran, bilgiyi üreten bireyler yetiştirmek sizlerin elindedir. Bu hususta öğretmenlerimize inancımız tamdır.    Bu duygu ve düşüncelerimle; Başöğretmenimiz Atatürk’ün yolunda yürümekte olan ve güzel ülkemizin aydınlık nesillerini yetiştirmek amacıyla çalışan siz değerli öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Dedi.   Program, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin gerçekleştirdiği yemin törenin ardından yıl içinde emekli olan öğretmenlere Vali Aziz Yıldırım tarafından “Hizmet Şeref Belgeleri” verilmesi ile devam etti.   Daha sonra 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünce öğrencilere yönelik düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları ile öğretmenler arası anı, şiir, tenis, masa tenisi, satranç ve fotoğraf yarışmalarında dereceye girenlere, il protokolü tarafından ödülleri verildi.   Kutlama Töreni, Tekirdağ Belediyesi Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan programın sunulmasıyla devam etti.   Tören, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle hazırlanan “Öğretmen” konulu fotoğraf sergisinin açılmasıyla son buldu.

27-11-201827-11-201827-11-201827-11-201827-11-201827-11-201827-11-201827-11-201827-11-201827-11-201827-11-201827-11-201827-11-201827-11-201827-11-2018

Yayın: 27.11.2018 - Güncelleme: 27.11.2018 10:32 - Görüntülenme: 36
Kaynak: TEKİRDAĞ VALİLİĞİ